FORSIDE > NYHETER

NYHETER

Nye pasienthåndsett fra Ascom belønnes med designpris

newspicture

Brukervennlighet og ergonomisk godt design belønnes for annen gang i verdens største designkonkurranse.

Ascom Wireless Solutions har igjen fått tildelt en pris i den prestisjefylte designkonkurransen Red Dot Design Award. Denne gangen fikk Ascom prisen for de nye teleCARE pasienthåndsettene.

Red Dot Design Award
De nye pasienthåndsettene er blitt lettere å bruke for både pasienter og personale. Sammen med et ensartet, brukervennlig design for alle modeller i produktserien, ble det et vinnende konsept i konkurransen om Red Dot Design Award. Prisen deles ut av Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Essen, Tyskland.

"Form og funksjon går opp i en høyere enhet og vi er utrolig stolte av den anerkjennelse dommerpanelet har gitt oss", sier Jan Ringenier, produktsjef for pasientvarslingssystemer hos Ascom Wireless Solutions.

De nye modellene har fått flere funksjoner som gir pasientene nye muligheter:

  • En stor og tydelig trykknapp som også synshemmede kan se
  • Toveis kommunikasjon mellom pasient og personale
  • Justering av belysning ved seng og på stuen
  • Differensiering mellem anrop og serviceanrop
  • Kontroll av rullegardin/persienne, radio og TV

"Pasienthåndsettet fåes i fire forskjellige modeller fra et håndsett med få funksjoner til et   avansert håndsett. Vi besluttet å bruke et ensartet design for hele produktserien, samtidig som vi hadde fokus på at de skulle være intuitive i bruk og dermed lette å betjene. Selvfølgelig uten å gå på kompromiss med kvalitet og pålitelighet i selve utformingen." sier Jan Ringenier.

Verdens største designkonkurranse
Anstrengelsene var vellykkede. Akkurat som med de nåværende pasienthåndsettene i Ascom teleCARE-serien, ble de nye håndsettene også tildelt designprisen Red Dot. Red Dot Design Award ble grunnlagt i 1955. Dommerpanelet mottar ca 14 000 produkter fra mer enn 70 land hvert år. Dette gjør Red Dot Design Award  til den største designkonkurranse i verden. I år deltok Ascom i kategorien "Life Science and Medicine" med de nye teleCARE pasienthåndsettene.

Vil du vite mer om produktet, klikk her.

For ytterligere informasjon
Kontakt produktsjef Knut Storvold, tlf. 23 24 77 55, e-post